Daniëlle's Voetreflex therapie

Voetreflexologie Zeeland

Wat is voetreflexologie nou eigenlijk? Misschien heb je er al eens van gehoord of ben je er goed mee bekend. Ik wil je graag uitleggen wat reflexologie inhoudt.

Deze video maakte ik tijdens mijn opleiding voetreflexologie. 

Geschiedenis

Voetreflexologie is zo oud als de weg naar Rome en wordt in landen als India, China en Japan al eeuwenlang toegepast ter bevordering van de gezondheid. Toch duurde het tot 1975 voordat er een aantal grootschalig wetenschappelijke onderzoeken naar voetreflexologie werden uitgevoerd. De belangrijkste conclusie van deze onderzoeken: voetreflexologie werkt en wel via het zenuwstelsel.

Hoe werkt het?

Je gebruikt je voeten dagelijks en ze zorgen letterlijk voor steun, houvast en beweging. Maar je voeten zijn ook een weerspiegeling voor je gehele lichaam, zowel fysiek als mentaal. Op je voeten liggen namelijk overal specifieke punten, de reflexzones genoemd, die verbonden zijn met alle organen, stukjes en stelsels in jouw lichaam. Middels het aanraken en masseren van deze punten kan ik jouw lichaam stimuleren en aan het werk zetten om het zelfherstellend vermogen in werking te zetten.

Voor wie?

Heb jij last van een (langer durende) klacht en wil je je eigen lichaam aan het werk zetten om jouw balans terug te vinden en je klacht letterlijk ‘te lijf’ te gaan, dan ben je bij mij aan het juiste adres. In mijn behandelingen bekijk ik gezondheid en daarmee ook eventuele ziekte vanuit 4 verschillende kanten.

Zo kijk ik volgens onze reguliere westerse geneeskunde naar jouw klacht (ik ben daarvoor ook medisch opgeleid met een medische basiskennis en psychosociale basiskennis opleiding volgens Plato-termen). 

Voetreflexologie zeeland

Chinese Geneeskunde

Daarnaast bekijk ik jouw klacht ook vanuit de wel 5000 jaar oude Chinese geneeskunde. Ik werk eveneens via de voeten maar zal ik waar nodig ook behandelen via specifieke punten op de onderbenen, handen en armen, rug, buik en/of het hoofd.  

Natuurgeneeskunde

Als derde invalshoek benader ik jouw klacht natuurgeneeskundig. Hierbij kijk ik naar verbindingen in het lichaam en mogelijke oorzaken welke die ten grondslag liggen aan jouw klacht(en). Tijdens de behandelingen zullen we dit met elkaar bespreken en wanneer gewenst geef ik informatie over dingen die je mogelijk zelf kunt doen of inzetten om jouw klacht(en) te verminderen of weg te nemen.

Metafysisch

Meta- wat?? Metafysisch ja. Hiermee bedoel ik dat een klacht vaak ook vanuit de fysica, de studie van de natuur, bekeken kan worden. De metafysica onderzoekt de eerste oorzaken van de dingen. Vaak kunnen hier mooie verbanden gelegd worden vanuit onze spreekwoordentaal. Als voorbeeld hiervan kun je denken aan “enkel en alleen”, “een brok in de keel hebben” of “een last op je schouders dragen”. Samen met jou bekijk ik ook graag jouw klacht vanuit een metafysisch oogpunt.

Waarvoor voetreflexologie zeeland?

Voetreflexologie is mogelijk in te zetten als ondersteuning bij symptomen van vermoeidheid, hormonale disbalans, ruggenwervel- spier- en gewrichtsklachten, een ontspannen verloop van de zwangerschap, burn-out, huidklachten, hoofdpijn/migraine, depressie, obstipatie en andere spijsverteringsklachten, ademhalingsproblemen, adhd/add.

Daarnaast kun je ook bij mij terecht voor een voetreflexologie behandeling in zwangerschap.

Zowel bij diverse klachten tijdens de zwangerschap, wanneer je kindje in stuitligging ligt of wanneer je rond je uitgerekende bevallingsdatum bent kan voetreflexologie ingezet worden om te proberen de bevalling in gang te zetten.

wat doet voetreflexologie?

Een voetreflexologie behandeling kan zorgen voor:

  • Ontspanning te geven (zowel fysiek, mentaal als emotioneel)
  • De doorbloeding te stimuleren wat weer de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen stimuleert
  • het immuunsysteem te versterken en het genezingsproces te verbeteren
  • het lichaam te ontgiften door een versnelde afvoer van afvalstoffen
  • De spijsvertering te optimaliseren
  • Mogelijk de hormonen (meer) in balans brengen
  • Vaak de slaapkwaliteit te verbeteren (in- en doorslapen)
  • Mogelijk een overactief zenuwstelsel kalmeren of juist te stimuleren bij onderactiviteit 
  • Kan pijnverlichting geven en werkt ondersteunend bij chronische ziektebeelden